Prihaja visoka inflacija?

Trenutne razmere na finančnih trgih zagotovo ne bodo minile brez hudih posledic. Če se bo gospodarstvo nekako izmazalo iz vsega, pa sem prepričan, da se bo breme prenapihnjenosti in posledičnega reševanja gospodarstva in truda po držanju le tega na nerazumljivo visokih nivojih preneslo na ljudi. Večina govori o hiperinflaciji v ZDA zaradi tiskanja novih milijard dolarjev in s tem o dvigu cen zlata, srebra in ostalih surovin.

kiyosaki-conspiracy1Na internetu sem iskal članke o tem, kako se zavarovati pred visoko inflacijo in našel brezplačno spletno “knjigo” Roberta Kiyosakija. V njen najdete odgovore na veliko zanimivih aktualnih vprašanj, prav tako pa lahko sodelujete v pogovorih v klepetalnicah. Potrebno se je le registrirati, kar pa vas nič ne stane.

Zanimivo dejstvo, ki ga je Kiyosaki izpostavil v enem izmed svojih zadnjih videov na strani, je, da se je Ameriška centralna banka (Fed) odločila, da bo sama od ameriškega finančnega ministrstva kupila za več kot 1.000 milijard obveznic. To je zanimivo za to, ker dejansko se denar pretaka znotraj ZDA, kajti običajno državne obveznice pokupijo tuje banke ali tuje države.

Kot pravi Kiyosaki, je to jasen znak, da se tiskajo stotine milijard dolarjev, kar bi lahko povzročilo visoko inflacijo. Kaj pa bo to v resnici pomenilo za globalno gospodarstvo, pa žal še nihče ne ve.

V nobenem primeru ne pozabite nase in uživajte!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s