Zakaj so Američani tako debeli?

sprehod psa-ameriška hrana vsebuje ali preveč sladkorja ali soli ali masti (v vsaki jedi je najmanj ene sestavine precej več kot normalno). Hrana v restavracijah, vsaj v New Yorku, je zelo mastna. Če na primer ješ hamburger (kar večinoma ljudje tudi jedo-to je nekaj takega, kot pri nas krompir in zrezek), ti skozi kruh lahko priteče olje ali mast. Hrana v trgovini je običajno sladkana ali vsebuje veliko soli, čeprav slednjega ni čutiti. Zeljnata solata se naredi s sladkorjem, fižolova omaka tudi, omaka za zrezke se naredi s sladkorjem, vse je  sladkano, celo pri nas slane arašide Američani polijejo z medom. Verjemite, okus sladkane jedi je povsem drugačen (slabši).

– manjša mesta so zelo razpotegnjena, zato ljudje manj hodijo in se vozijo precej z avtomobilom. Celo bančne avtomate in nekatere bančne poslovanice (vsaj v St.Marysu-Pennsylvanija je tako) imajo tako urejene, da lahko vse opraviš iz avtomobila. V mestih (New York) je drugače, saj je veliko ljudi na ulicah, čeprav ne vem, ali so to predvsem turisti. Kljub temu je v mestu veliko avtomobilov, priljubljeni pa so taksiji in podzemna železnica.

– ameriški obroki se razlikujejo od naših. So zelo redki in pravi obrok jejo precej pozno. Obilno kosilo imajo ponavadi šele okoli 6h vmes pojejo le zajtrk (okoli 7h zjutraj) in malico (okoli 12h).

– če sklepam po tem, kar sem do sedaj videl in slišal do sedaj, se večina američanov po dokončani šoli ne ukvarja s športom, čeprav večina tega ne počne niti v šoli. V mestih je priljubljeni tek po parku, vendar ob tako nezdravi hrani jim tudi to ne pomaga veliko

– najslabša posledica take hrane za Evropejce je pomanjkanje energije. Po šestih dneh uživanja take hrane, sem že popolnoma brez energije in neprestano utrujen. Upam, da se bom prilagodil prej kot do konca meseca.

Pa dober tek! 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s