Kriza že išče nove žrtve

brezposlenostVečino maja bom preživel v mestu St. Marys v zvezni državi Pennsylvanija. Mesto je znano po tovarnah z izdelki metalurgije prahu, ki sodelujejo večinoma z avtomobilskimi velikani iz Detroita.

Gospodarska kriza je mesto zelo prizadela, vendar po pogovoru z domačini se je v zadnjem mesecu stanje precej poslabšalo. V Wal-Martu v mestu so v zadnjih nekaj tednih opazili občuten upad števila kupcev in tudi trgovina s proizvodi John Deere, ki proizvaja traktorje in podobne proizvode, v zadnjih treh tednih prodala nič. Tovarne iz področja metalurgije prahu opažajo, da kriza ni prizadela le avtomobilske industrije, ampak da imajo vse manj naročil tudi iz industrije vrtnih kosilnic. Zaradi tega se tukaj že zapirajo tovarne ali odpušča večino zaposlenih. Brezposlenost v tej industriji se je tukaj povzpela na 46 odstotkov. Vse kaže, da se kriza vse bolj seli med ljudi.

Po mojih izkušnjah kriza v Sloveniji še ni prišla tako daleč po verigi v gospodarstvu. Prej ali slej pa bomo tudi mi precej bolj občutili posledice pohlepa v preteklosti. Vendar, zakaj bi to vzeli za slabo? Raje to vzemite kot dobro šolo, mogoče tudi drago, in potegnite iz nje najboljše in izkoristite nove priložnosti. 😉

Advertisements

One Reply to “Kriza že išče nove žrtve”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s