Zakaj pa ne v Slovenijo???

Številni Slovenci se vsako leto odpravijo na počitnice z letalom v oblegana morska letovišča in nabirajo barvo na na vročih plažah. Zanima pa me, koliko od teh, ki se vsako leto tako ponosno odpravijo v tujino, pozna znamenitosti Slovenije in uživa v njih. Prepričan sem, da se večina Slovencev, ki pozimi dopustuje v naših gorah (sicer jih ni ravno veliko), tja odpravi le v času smučarske sezone. Vendar zakaj ne bi izkoristili naše Slovenije tudi poleti?

slovenija-bled

Priznam, sam se poleti najraje odpravim na gorenjsko, vendar tudi preostali deli Slovenije so prav gotovo zanimivi. Na Gorenjskem imate na voljo toliko različnih poletnih aktivnosti in zanimivosti, da vam prej zmanjka dopusta kot možnosti za uživanje.

Tudi cene v restavracijah so povsem normalne (seveda razen če ne greste v kakšno prestižno), najbolje pa se tako ali tako je v domačih kmečkih gostilnicah. Pri tem pa še eno opozorilo. Če boste kdaj imeli možnost jesti v kakšnem planinskem domu, raje dvakrat premislite. Pred dnevi sva bila s punco v Vratih in sva v Aljaževem domu naročila štruklje in golaž. Poceni gor ali dol, slabše hrane še nisem jedel v življenju. Menda je tako v dosti domovih, ki so v oskrbi planinske zveze, zato v gorah raje jejte v planšarijah.

Sicer pa je slovenski turizem postal zanimiv tudi zaradi ugodnih cen, ki jih ponujajo nekateri hoteli in penzioni. Če imate nekaj dni časa, se radi vozite s kolesom, planinarite in se kopate v naših jezerih, obenem pa bi se za nekaj dni odpovedali kuhanju, bodo posebne ponudbe obnovljenega hotela Špik kot nalašč za vas.

Pa lep dopust!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s