Namesto v naravo v trgovino in na facebook

Pred prazniki sem bil dvakrat po nakupih v nakupovalnih centrih, v katerih je kar mrgolelo ljudi, ki so prevažali nabito polne vozičke hrane za božič in novo leto. Vrste so bilo kljub 15-im odprtim blagajnam dolge tudi do 20 metrov in ni bilo smisla iti v trgovino, če si želel kupiti kaj na hitro (šel sem le po avokado, pa sem ga raje pustil in se odpravil v eno izmed manjših trgovin).

V takih primerih se človek upravičeno vpraša, kaj se dogaja z nami in kam nas vse to pelje. Je res potrebno, da sta božič in novo leto čas nažiranja in da pol praznikov preživimo na nakupih? Ali ni lepše, če si lahko kaj dobrega privoščimo tudi na povsem običajen dan med letom? Zakaj si ne bi kdaj vzeli dopust le zato, da bi bili doma z družino in bi takrat ko so vsi po službah in se vsem nekaj mudi, brez skrbi gledali, kako padajo snežinke, ob tem pa bi še uživali v dobri hrani in dobri družbi. In zakaj ne bi šli v trgovino takrat, ko malo pred prazniki, potem pa bi namesto v nakupovalnih centrih uživali kje v naravi.

Vse več ljudi zaradi pomanjakanja časa kontakte vzdržuje le še preko emaila ali facebooka in če koga  ni na teh svetovnihmedijih, potem se ga počasi pozabi. Vendar ali je res težava v pomanjkanju časa, ali je težava naše razporejanje časa. Ali ni bolje ob večerih povabiti domov prijatelje in z njimi odigrati kakšno zanimivo igro in se malo pozabavati. Ali pa povabiti prijatelje na večerjo, ki jo potem skuhajo vsi. Se ne bi šli sankat ali na kepanje v teh zimskih dneh? Možnosti je ogromno, le čas si je potrebno vzeti. Namesto dragih daril prijateljem podarite majhne doma narejene pozornosti in nekaj časa. Verjemite, da bo to najboljše darilo.

Zdravo in nasmejano novo leto vam želim! 😉

Advertisements

2 Replies to “Namesto v naravo v trgovino in na facebook”

  1. Zato, ker sem se v življenju ukvarjal z različnimi zadevami in tako spoznaval različne ljudi. Če pogledaš, koliko časa preživim na njem, bi pa lahko ugotovila, da na teden ne bi skupaj nabrala za eno uro časa, ki ga porabim za to.

   Sicer kar se facebooka tiče, nimam nič proti, je izredno dobra zadeva kot medij (oglaševanje, objava kakšnih dogodkov, srečanj ipd.), več kot to pa mene večinoma ne zanima. Kdaj sicer tudi napišem kakšen komentar, če kaj zanimivega vidim, ne da se mi pa izgubljati časa na njem. Veliko raje se dobim s kolegi in prijatelji, vendar v zadnjem času žal zaradi takšnih in drugačnih vzrokov ni veliko časa za to.

   860 se mi sicer ne zdi tako velika številka. Ali pač?

   Lep dan! 🙂 Žiga

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s