Najlepše darilo prijatelju je..čas!

Zagotovo ste se že marsikdaj znašli v neprijetni situaciji, ko niste vedli, kaj bi prijatelju ali prijateljici kupili ob kakšni priložnosti. Danes je ob poplavi trgovin in različnih izdelkov včasih res težko najti tisto stvar, ki bo zadostila tako našim željam kot željam prejemnika. Saj smo vsi zagotovo že kdaj dobili kakšno darilo, ki ni bilo ravno po našem okusu, kajneda?

Ampak kaj je v današnjem svetu res tisto darilo, ki bi ga lahko bil vsak vesel? Se razveselimo, če pride na obisk znanec, ki nam prinese kakšno drago stvar, ki jo je verjetno kupil zato, ker si že dolgo ni vzel časa za nas? Pa tudi tokrat smo se z njim na obisku zaradi pomanjkanja časa pogovarjali večinoma le o vsakdanjih zadevah, ki jih lahko predebatiramo s staro gospo na avtobusu.

Meni to ne pomeni veliko, a na žalost je v današnjem svetu tako, da veliko ljudi prijatelje ocenjuje predvsem po tem. Zaradi takih in drugačnih razlogov. Toda ali ni največ vreden tisti prijatelj, ki si kljub obilici obveznosti vzame urico ali dva časa za nas, in se spomni na nas s kakšno malenkostjo? V tem času lahko odpremo svojo dušo, delimo bolečino ali veselje, se nasmejemo ali vsaj dobimo občutek, da je nekomu mar za nas in nas ima rad. In ko tako čutimo, to prijatelju tudi iskreno povejmo. Nasmeha, ki ga bomo dobili ob tem, ne more kupiti nobeno darilo!

Najboljša darila v stvarnem pomenu pa so zagotovo tista, ki pridejo iz srca, pa naj bo to lizika, rožica, utrgana na sosedovem vrtu, ali le listič, na katerem je napisana kakšna lepa misel ali naprimer »Rad te imam!«. Mogoče kdo res nima domišljije pri tem, toda z malo truda, ob pomoči prijateljev ali s kakšno zanimivo knjigo se tudi to premakne. Vsak človek je zakladnica idej, v to sem prepričan, le malo je potrebno premigati možgančke!

Obilo časa za najbližje in veliko ustvarjalnih daril vam želim!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s