The Social Network – zanimiva zgodba in poučni nauki

Verjetno le malo ljudi v Sloveniji še ni slišalo za Facebook, ki je po zadnjih ocenah vreden 33 milijard dolarjev in ima že več kot 500 milijonov uporabnikov. Malo čudno bi bilo, če ne bi o najbolj vroči zgodbi v zadnjih letih, mogoče celo desetletjih, posneli filma. In so ga. The Social Network je že v kinu.

Tako kot v vsakem filmu, je zagotovo tudi tukaj zgodba malo drugačna, kot je v resnici. Toda kljub temu sem prepričan, da lahko vsakdo iz tega filma potegne svoj nauk. Prvi, ki je meni ostal v spominu, je, da če nekaj počneš z veseljem in si dober v tem, boš zagotovo uspel. In drugi je, da se je včasih potrebno zadev lotiti malo drugače. Ne zato, ker bo to nujno prineslo uspeh, ampak ker ena ideja rodi drugo, tretjo, četrto idejo in mogoče šele peta ideja, ki bo nastala, bo tista, ki bo uspela. Vendar pete ideje ne bi bilo, če ne bi bilo prve.

Včasih je dobro razmišljati o tem, kako se stvari lotiti drugače zgolj zato, da naredimo nekaj po svoje. Čeprav nas včasih starši in učitelji v šoli skoraj vedno učijo, kako je potrebno delati stvari, da bodo dobro in prav narejene, pozabljajo, da se svet spreminja. Pozabljajo, da utečene stvari ne prinesejo napredka in da živimo v svetu sprememb in nenehnega razvoja. Zato je vredno kdaj razmišljati s svojo glavo in stopiti na ta hitri a hkrati zabavni vlak, kjer ni skoraj nikoli dolgčas.

Pa veliko norih idej! Zagotovo pride tudi tista prava 😉

P.S. V spodnjem videu si poglejte mnenje ustanovitelja Facebooka Marca Zuckerberga na film o njem in nastanku največjega svetovnega socialnega omrežja.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s