Izgubljena generacija

Vsak dan poslušamo o problemih glede zaposlovanja, pomanjkanja služb, propada podjetij, neizplačanih večmesečnih plačah itd. Vsi se vedno sprašujemo, kaj bo s temi ljudmi, vendar ali se kdo kdaj vpraša, kaj bo z njihovimi otroki?

Pa pri tem ne mislim na denarno plat, temveč predvsem na psihološko. Generacija, ki se bliža tridesetim, je verjetno še ena izmed zadnjih, ki je vse do obdobja odraščanja začutila, kaj pomeni delati, imeti starše, ki imajo pošteno službo, ki se znajo postaviti zase, znajo zahtevati svoje pravice in jih upoštevajo, na drugi strani seveda izpolnjujejo dolžnosti, za to pa so tudi ustrezno plačani.

Kaj se dogaja z generacijami otrok danes? Vse več jih gleda svoje starše, kako brezciljno tavajo po zavodih za zaposlovanje, kako hodijo na razne tečaje, ker ni dela, kako so nemočni in vedno poslušni. Številni se borijo za svoj težko zaslužen denar, ki pa bo verjetno ostal le še grenak spomin. Otroci vidijo, da so starši s trdim delom prišli tja, kamor si oni ne želijo. Od staršev ne dobijo poguma, spodbude, samozavesti, ker so jo ti že zdavnaj izgubili. Verjetno večina še vedno svoje otroke spodbuja k delu in šoli, vendar ali potrebujemo izobražen kader, ki se ne zna postaviti zase, ki ne zna razmišljati z lastno glavo, temveč ga je vsakič znova strah, kakšna kritika bo prišla s strani nadrejenih? Žal je takih primerov vedno več in če ob tem dodamo še čas, ki ga ti otroci preživijo pred računalnikom, potem se lahko resnično zamislimo, kam nas bodo prinesle na prvi pogled nevidne posledice stanja v gospodarstvu. Kot kaže, bomo Slovenci še dolgo dobri hlapci.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s